Koronavirus gonilo digitalne preobrazbe

Novica z dne 12. 08. 2020

Raziskava münchenskega inštituta Ifo je pokazala, da je pandemija novega koronavirusa pri dobri polovici nemških podjetij gonilo digitalne preobrazbe.

Podjetja uvajajo računalniške programe za izboljšanje sodelovanja v podjetju, povečujejo uporabo obstoječih digitalnih orodij, več je spletnih sestankov in konferenc ter dela od doma.

Tudi po pandemiji več digitalnih orodij

64 odstotkov podjetij bo tudi po koronakrizi pogosto izvajalo spletne konference, 59 odstotkov jih pravi, da bodo konference, za katere ni nujno, da potekajo osebno v živo, izvajali prek spleta, 61 odstotkov vprašanih je napovedalo, da bodo za stalno omejili poslovna potovanja. Digitalna orodja v večji meri uporabljajo podjetja v vseh panogah in vseh velikosti, je pa to bolj izrazito pri večjih podjetij.

Pandemija je povzročila tudi velik premik pri delu od doma: 73 odstotkov podjetij, ki so med pandemijo v večji meri zanašala na delo od doma, namerava tovrstno delo omogočiti tudi v prihodnje. Polovica podjetij, ki še ni okrepila dela na daljavo, namerava to storiti v prihodnje.

Vir: STA

Nazaj

Imate vprašanje?

Z veseljem vam odgovorimo še isti dan.