Aktualne novice

28. 9. 2023

Slovenija na 33. mestu lestvice Globalnega inovacijskega indeksa 2023

Slovenija je na letošnji lestvici obdržala 33. mesto med 132 državami. Švica je ohranila prvo mesto med najbolj inovativnimi državami na svetu, katerega zaseda že več kot desetletje.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

14. 9. 2023

Bruselj s svežnjema ukrepov za večjo konkurenčnost podjetij v EU

Evropska komisija je predstavila predloga svežnjev ukrepov za olajšanje poslovanja evropskih malih in srednje velikih podjetij v trenutnem gospodarskem okolju ter ukrepov za zmanjšanje stroškov izpolnjevanja davčnih predpisov za velika čezmejna podjetja v EU. Z njimi naj bi okrepila konkurenčnost podjetij v uniji.
11. 9. 2023

Pričetek pilotnega projekta »Mapiranje slovenskega gospodarstva«

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je pričelo z izvajanjem pilotnega projekta mapiranje slovenskega gospodarstva, s katerim želijo spodbuditi povezovanje slovenskih podjetij s tujimi gospodarstvi in prenos dobrih poslovnih praks.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

07. 9. 2023

Odbor DZ podprl predlog novele insolvenčnega zakona

Odbor DZ za pravosodje je v torek potrdil predlog novele insolvenčnega zakona, s katero želi vlada v pravni red prenesti določila evropske uredbe, odpraviti neskladja z ustavo in uvesti spremembe za boljše poplačilo upnikov. K predlogu je sprejel številna dopolnila.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

05. 9. 2023

Objava osnutka Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je objavilo Nacionalni strateški časovni načrt za digitalno desetletje, ki določa osnovne politike, ukrepe in dejavnosti, ki v Sloveniji prispevajo k uresničevanju digitalnih ciljev za naslednje desetletje.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

05. 9. 2023

Zneski solidarnostnega prispevka

Solidarnostni prispevek, ki ga kot enega od virov sredstev za pomoč po poplavah uvaja v soboto uveljavljeni interventni zakon, bi po izračunih finančnega ministrstva znašal okoli 68 evrov na zaposlenega. Na ministrstvu sicer pričakujejo, da se bo večina zavezancev odločila v sklad za obnovo prispevati z delom na soboto.
04. 9. 2023

Pojasnilo glede solidarnostnega prispevka in delovnih sobot

Slovenija je v dneh in tednih od uničujočih poplav pokazala izjemno solidarnost. Izjemen odziv je doživel tudi dan solidarnosti, 14. avgust, ko je več deset tisoč prostovoljk in prostovoljcev priskočilo na pomoč ljudem, prizadetih v poplavah. V prvi fazi je bilo delo prostovoljcev res neprecenljivo.
01. 9. 2023

Ukrepi za pomoč prizadetim v avgustovskih poplavah in plazovih

Državni zbor je sprejel nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah. Ukrepi iz pristojnosti ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so namenjeni žrtvam poplav in plazov iz avgusta 2023, ohranjanju delovnih mest ter zagotavljanju kadrov za odpravo posledic poplav in plazov.
01. 9. 2023

V Državnem zboru sprejet Zakon o interventnih ukrepih

V Državnem zboru je bil sprejet predlog Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov. Začasni ukrepi s področja digitalne preobrazbe, namenjeni prizadetim v poplavah, ki so vključeni v danes sprejeti zakon, so: omogočena video identifikacija, brezplačna uporaba sistema HKOM, zagotovitev računalniške opreme občinam in šolam in ...
25. 8. 2023

Ukrepi za pomoč prebivalcem in podjetjem pri odpravljanju škode po poplavah

Vlada je včeraj sprejela nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti se je na poplave odzvalo hitro in z namenom, da skladno z našimi pristojnostmi, zagotovimo pomoč vsem, ki jih je prizadela nedavna katastrofa.