Razpisi

01. 12. 2023

V 2024 največ sredstev za znanost in inovacije v zgodovini Slovenije, več kot pol milijarde evrov

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se je udeležil 18. Vrha slovenskega gospodarstva, ki ga vsako leto organizira Gospodarska zbornica Slovenije. Minister je znova poudaril, da bo drugo leto na voljo največ sredstev za znanost in inovacije v zgodovini Slovenije. Kot je dejal, marsikdo še vedno ...
20. 11. 2023

Javni razpis za sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij (oznaka JR OCPS)

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je objavilo Javni razpis za sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij (oznaka JR OCPS).

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

15. 11. 2023

Evropska sredstva za občine: sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za javni razpis »Javni razpis za sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij«.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

06. 11. 2023

80 milijonov evrov za podporo razvoju domače proizvodnje električne energije in toplote

Borzen je danes v okviru ukrepov za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo v Uradnem listu objavil javni poziv za dodeljevanje pomoči v obliki neposrednih nepovratnih sredstev za investicije v nove proizvodne naprave iz obnovljivih virov energije.
13. 7. 2023

Za blažitev posledic energetske krize novih 10 milijonov evrov ugodnih posojil

Slovenski podjetniški sklad preko javnega razpisa Krizno likvidnostni kredit P7E 2023 razpisuje 10 milijonov evrov likvidnostnih posojil. Posojila so namenjena podjetjem, ki so utrpela gospodarsko škodo zaradi obvladovanja kriznih razmer na področju oskrbe z energijo.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

27. 6. 2023

Na portalih eUprava in SPOT na voljo e-postopek za pridobitev subvencije za električna vozila

Od včeraj je na voljo nov e-postopek, ki omogoča občanom in podjetjem oddajo elektronske vloge za subvencijo ob nakupu električnega vozila.
23. 6. 2023

Za gospodarstvo, turizem in šport letos na voljo še dodatnih 34,3 milijona evrov razvojnih spodbud

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je povečalo obseg razvojnih sredstev, ki jih bo objavilo v tem letu iz začetno napovedanih 304,9 milijona evrov na 339,2 milijona evrov. Dodatna sredstva bodo namenili za podporo zagonskim in hitro rastočim podjetjem ter inovativnim podjetjem, obenem pa bodo znatno povečali tudi obseg interventnih ...

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

16. 6. 2023

Do konca leta gospodarstvu na voljo 258 milijonov evrov povratnih sredstev

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport skupaj s SID banko do konca leta omogoča 158 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih finančnih instrumentov. Predvidoma jeseni pa nameravamo vzpostaviti nov sklop posojil v višini 100 milijonov evrov za podjetja, ki jih je prizadela energetska ali ukrajinska kriza.
07. 6. 2023

Odobrili smo 13 milijonov evrov sredstev za projektno učenje mlajših odraslih

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je izdalo prvo odločitev o podpori v okviru Programa evropske kohezijske politike 2021–2027. Odobrilo je 13 milijonov evrov sredstev za »Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O+)«, ki ga izvaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Prva sredstva iz novega programa bodo namenjena ...
30. 5. 2023

Poziv k predložitvi predlogov za sofinanciranje v okviru programa Digitalna Evropa

Program Digitalna Evropa (DIGITAL) je nov program financiranja Evropske unije, ki se osredotoča na zagotavljanje digitalnih tehnologij podjetjem, državljanom in javnim upravam. Zagotovlja strateško financiranje kot odgovor na izziv narediti Evropo bolj zeleno in bolj digitalno.
Samo za aktivne naročnike