Razpisi

15. 5. 2024

Slovenski podjetniški sklad objavil drugi javni poziv za finančne spodbude preko vavčerjev

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je v sodelovanju z ministrstvom objavil javni poziv V2 – Vavčer za patente, modele znamke. Gre za drugi javni poziv v letošnjem letu v okviru vavčerskih spodbud malih vrednosti, ki jih lahko podjetja prejmejo hitro ter enostavno za različne poslovne storitve ter pridobijo do 60-odstotno sofinanciranje ...
07. 5. 2024

Objavljen je javni razpis za vzpostavitev in delovanje Slovenskega centra za krožno gospodarstvo

Ministrstvo je objavilo javni razpis za vzpostavitev in delovanje Slovenskega centra za krožno gospodarstvo – za zeleni, ustvarjalni in pametni razvoj. Namen javnega razpisa je vzpostavitev in delovanje centra za krepitev podpornega okolja za spodbujanje prehoda v nizkoogljično krožno gospodarstvo in družbo z zelenim, ustvarjalnim in pametnim razvojem.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

07. 5. 2024

Javni razpis za spodbujanje podjetij pri izvedbi raziskovalno razvojnih dejavnosti

Objavljen je javni razpis Spodbude za projekte, vključene v projekt skupnega evropskega interesa za skupno evropsko infrastrukturo podatkov in storitev – projekt naslednje generacije infrastrukture in storitev v oblaku – IPCEI CIS (angleško Important Project of Common European Interest Next Generation Cloud Infrastructure and Services).

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

22. 4. 2024

Slovenski podjetniški sklad razpisal 66 milijonov evrov garancij za zavarovanje bančnih kreditov

Mikro, mala in srednje velika podjetja bodo lahko tudi letos s pomočjo garancij Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) lažje, hitreje in ceneje pridobila bančne kredite za izvedbo tehnološko zahtevnejših oziroma manj zahtevnejših projektov s poudarkom na podpori projektom na področju digitalizacije, zelenega in krožnega gospodarstva.
19. 4. 2024

V okviru novega LIFE razpisa na voljo 571 milijonov evrov

Program LIFE je vodilna pobuda EU za financiranje okoljskih in podnebnih ukrepov, zato je izjemna priložnost, da uresničite svoje zamisli, in če bo vaš predlog projekta uspešen, boste lahko prejeli del od 571 milijonov evrov, ki so letos na voljo. Za sredstva lahko zaprosite do septembra.
16. 4. 2024

Znova možna oddaja ponudb za hitrejši vstop mladih na trg dela

Potem ko je Zavod RS za zaposlovanje v torek, 2. aprila, objavil novo javno povabilo Hitrejši vstop mladih na trg dela, že tretje zapored, se od ponedeljka 8. aprila, od 14. ure nadaljuje oddaja ponudb za subvencionirano zaposlitev brezposelnih, mlajših od 30 let.
12. 4. 2024

Podjetjem na voljo sredstva Evropske unije za varstvo intelektualne lastnine

Sklad za pomoč malim in srednje velikim podjetjem (MSP) je shema nepovratnih sredstev, katere namen je pomagati MSP s sedežem v Evropski uniji na področju pravic intelektualne lastnine. Gre za pobudo Evropske komisije, ki jo izvaja Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) ob podpori uradov za intelektualno lastnino držav ...
08. 4. 2024

Javni razpis za spodbujanje dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na obmejnih problemskih območjih

Ministrstvo je objavilo javni razpis za spodbujanje zagona in razvoja dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na obmejnih problemskih območjih. Cilj razpisa je finančno podpreti projekte, ki bodo z razvojem ali širitvijo svoje gospodarske dejavnosti na obmejnih problemskih območjih povečali možnosti razvoja socialne ekonomije in zaposlovanja na izbranem območju.
29. 3. 2024

Evropska sredstva za spodbujanje zaposlovanja

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je izdalo dve odločitvi o podpori, ki spodbujata zaposlovanje, in sicer za projekt Spodbujanje zaposlovanja – Zaposli me+ in finančni prispevek za Javni razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije+.
Samo za aktivne naročnike
26. 3. 2024

Vsi decentralizirani in centralizirani razpisi na enem mestu

Na spodnjih povezavah lahko enostavno brskate po decentraliziranih in centraliziranih razpisih za nepovratna sredstva:
Samo za aktivne naročnike